 |
|
 |
Gehaktschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
150 g gemengd gehakt
150 g rundsgehakt
1 ui, fijngesnipperd
500 g prei, gewassen en in schijfjes gesneden
peper, zout, cayennepeper
1 flesje koffiemelk van Becel
1 kopje volle rijst
50 g gemalen kaas (Gruyère of Emmenthal) |
|
bereiding: |
|
|
Stoom de preiringetjes bijtgaar en meng ze daarna met de koffiemelk, kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bak het gehakt aan in een anti- aanbakpan, voeg na enkele minuten de fijngesnipperde ui toe, kruid met peper, zout en cayennepeper. Kook de volle rijst gaar in 3 koppen water, voeg desgewenst 1/2 blokje groentebouillon toe.
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenvaste schotel en schik hierin eerst de rijst, vervolgens het vlees en tenslotte de prei. Strooi er de gemalen kaas over en laat nog 1/2 u bakken in de oven. Dien op met een slaatje van tomaat, uisnippers en mosterdvinaigrette. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|