Pasta met romige prei en zalmsnippers |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
150 g pasta naar keuze, bijv. strikjes of penne
2 el vloeibare margarine
1 teentje knoflook
300 g panklare prei
sap van een halve citroen
125 ml room light
3 el verse basilicum, fijngehakt
zout
versgemalen peper
150 g gerookte zalmsnippers |
|
bereiding: |
|
|
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de margarine in een pan, tot de grote belletjes verdwijnen. Pers de knoflook erboven uit en schep de prei en citroensap erdoor. Roer de room light door de prei en laat dit afgedekt op zacht vuur in 5 minuten gaar worden. Voeg de basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de pasta over 2 diepe borden en schep de romige prei erover en strooi de zalmsnippers erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|