laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Turkse sandwich met tzatziki en gebraden gehakt
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    2 grote punten Turks brood
    ½ komkommer
    1 takje verse munt
    150 g Griekse yoghurt
    1 teentje knoflook
    zout, versgemalen peper
    2 geroosterde paprika’s (uit pot)
    100 g gebraden (runder)gehakt
  bereiding:
    Snijd de helft van de komkommer in plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Halveer de rest van de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van het takje en hak de helft van de blaadjes fijn. Schep de stukjes komkommer met de fijngehakte munt door de Griekse yoghurt en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de paprika in repen. Snijd de punten Turks brood open en bestrijk de bovenkanten dun en de onderkanten royaal met de tzatziki. Vouw de plakjes gehakt losjes dubbel en leg ze op de onderkanten van het brood. Verdeel de plakjes komkommer, paprikarepen en blaadjes munt over het gehakt en leg de bovenkanten van het brood er weer op. Leg de sandwiches op 2 borden.

Bereidingstijd: 10 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats