|
|
|
Lasagna ménagére |
|
ingrediënten: |
|
|
- pak lasagnavellen
- 400 gram gehakt
- pak diepvriesspinazie
- 1 blik tomaten
- paar teentjes knoflook
- 1 ui, fijngesnipperd
- flinke theelepel pizzakruiden
Voor de b?chamelsaus:
- 100 gram margarine
- paar eetlepels bloem
- ca 2 dl melk
- 100 gram geraspte kaas
- beetje nootmuskaat, zout en peper
- paar plakjes kaas
- En een vuurvaste glazen schaal.
|
|
bereiding: |
|
|
Haal de spinazie een paar uur van te voren uit de diepvries, dan kan hij alvast ontdooien. (Werkt wel zo makkelijk.) Braad het gehakt uit in een braadpan, voeg ui toe, even meebakken, voeg dan de spinazie toe. Draai het blik tomaten open, hak enige tijd met een schilmesje op de tomaten in tot de redelijk klein zijn, en voeg ze, met vocht, aan de spinazieprut toe. Laat dat een tijdje smoren. Verwarm de oven alvast voor op 175°C.
Ondertussen gaan we de saus maken. Smelt daarvoor de boter in een steelpannetje, zet het vuur vrij laag, voeg de bloem toe en roer met een garde totdat het een egale massa is met de structuur van een dun soort deeg. Voeg de helft van de melk toe en roer tot het glad is. (Duurt wel even.) Voeg de andere helft van de melk toe, weer roeren, en draai het vuur wat hoger. Als de zaak begint te koken, voegt u de geraspte kaas en de nootmuskaat, zout en peper toe. Draai het vuur weer wat lager, en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
Smeer de glazen schaal in met margarine. Begin met de helft van de groenteprut, daarop de helft van de lasagnavellen, dan de andere helft van de groenteprut, de andere helft van de lasagna, daarop de bechamelsaus. Daarop wat plakjes kaas. (De saus zal vanzelf min of meer door de kieren in de lasagna zakken.) Deksel erop, en toch gauw een klein uur in de oven.
(Het tricky punt van dit gerecht is dus de gaarheid van de lasagna. De ervaring met ovenschotels is dat ze gewoon wat meer tijd nodig hebben dan je zou verwachten. Kwestie van geen haast hebben, en er nog een glaasje sherry of zo naast zetten.) |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|