Paprikarelish |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gram rode paprika's
1 groene paprika
500 gram uien
2 eetlepels olie
2½ dl droge witte wijn
½ dl azijn
2 theelepels zout
2 eetlepels suiker
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel kerrie
1 eetlepel zwarte peperkorrels |
|
bereiding: |
|
|
Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes.
Pel de uien en hak ze grof.
Verhit de olie in een grote pan (geen aluminium) en fruit hierin de groenten even aan; laat het niet bruin worden.
Voeg wijn, suiker en zout toe en laat het een half uurtje pruttelen.
Meng in een kommetje azijn met paprikapoeder en kerrie en voeg dit met de peperkorrels aan het groentemengsel toe.
Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen tot de relish dik wordt.
Doe de relish over in goed schoongemaakte potten en sluit ze luchtdicht af.
Laat de potten afkoelen en zet ze dan in de koelkast. Je kan ze zo zeker 6 weken bewaren.
Deze relish is het lekkerst als je hem voor gebruik eerst een paar dagen laat staan. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|