|
|
|
Zweedse gehaktballetjes in roomsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 30 Ć 40 balletjes:
250 g rundergehakt
250 g varkensgehakt
1 ei
2-3 dl room en water (of melk en water)
2 1/2 eetlepel fijngehakte uisnippers
1/2 dl paneermeel
2 koude, gekookte aardappelen
4-5 eetlepels boter, margarine of bakolie
zout, witte peper (gemalen pimentkorrels) |
|
bereiding: |
|
|
Fruit de uisnippers goudgeel in een paar eetlepels boter, prak de aardappelen fijn en week het paneermeel in een beetje water. Roer alle ingrediƫnten tot een kneedbare fijne massa en breng deze goed op smaak met zout, witte peper en desgewenst wat fijngestoten piment.
Vorm ronde balletjes van het gehakt (met behulp van een paar in water gespoelde lepels) en leg ze op een met bloem bepoederde snijplank. Bak de gehaktballetjes daarna vrij langzaam bruin in een royale hoeveelheid boter.
Roomsaus:
1 dl room
2 dl water of vleesbouillon
chinese sojasaus
(1 eetlepel tarwelbloem)
zout, witte peper
Bereiding:
Roer de bezinksels in de pan los en maak een jus met een paar deciliter kokend water of vleesbouillon. Zeef de jus en voeg de room toe. Bind de saus desgewenst met tarwebloem. Breng de saus goed op smaak en geef hem bij de gehaktballetjes met gekookte aardappelen, met suiker gladgeroerde vossenbessen, sla en zoute of zure augurkjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|