Zalmovenschotel met Tomaten en Aardappelen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen :
1 kilo aardappelen
zout
peper
ca. 400 gram zalm (moten of uit blik)
ca. 2 eetlepels citroensap
5 vleestomaten of 1 blik gepelde tomaten
4 eetlepels gesnipperde kruiden bijv. peterselie, bieslook of basilicum
1 ui
2 stengels bleekselderij
boter
100 gram ontbijtspek in blokjes
75 gram geraspte kaas
1/5 liter garderoom |
|
bereiding: |
|
|
Schil en was de aardappelen en kook ze in water met zout halfgaar in ca. 12
minuten. Giet de aardappelen af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes
van ca. 5 mm.
Besprenkel de zalm(moten) met wat citroensap en bestrooi ze met zout en
peper.
Verse tomaten eerst ontvellen. Snijd het vruchtvlees in stukken en schep de
gesnipperde kruiden erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Pel en snipper de ui en snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalle
boogjes.
Verhit de boter in een koekepan en bak de spekblokjes krokant uit. Voeg de
uisnippers en de stukjes bleekselderij toe en fruit ze even mee. Neem de
pan van het vuur.
Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappel plakjes erin.
Verdeel de helft van het spek-uimengsel erover en daarover de helft van het
tomaat-kruidenmengsel. Verspreid de zalm erover, verdeel daarna de rest van
het tomaat-kruidenmengsel en het spek-uimengsel. Eindig met een laagje
aardappelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de geraspte kaas en wat peper door
de garderoom en schenk het mengsel over de aardappelen.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht gaar en
goudbruin worden in 30-40 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|