Pastasalade met zalm en spinazie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
400 g gerookte Schotse Atlantische zalmfilet
150 g tomatenblokjes (diepvries)
100 g verse champignons
1 kleine kop bladspinazie (los diepgevroren)
250 g farfalle
1 eetl. olijfolie
sap van 1/4 citroen
Voor de dressing:
2 eetl. yoghurt
1 eetl. mosterd
3 eetl. olijfolie
1 eetl. kappertjes
citroensap naar smaak
6 fijngehakte blaadjes basilicum
zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Breng in een grote pan lichtgezouten water aan de kook en doe er 1 eetl. olijfolie in. Doe de pasta erin en kook gaar in 10 à 12 min.
Giet af en laat uitlekken. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en spinazieblaadjes onder.
Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met citroensap. Meng door de salade.
Snij de zalm in blokjes en meng die onder de pasta. Laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.
Meng de saus vlak voor het opdienen door de pastasalade. Serveer met stokbrood of minibroodjes.
Tip:
U kunt de gerookte zalm vervangen door spek- of kippenblokjes, of waarom niet door grote garnalen? |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|