|
|
|
Noordzeetong met champignons en witte -wijnsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 12 Noordzeetongfilets;
- 12 krielaardappelen;
- 1 kg champignons;
- 5 sjalotjes;
- 5 dl visfumet;
- 1 dl wijn (sauvignon);
- 2 dl room;
- 30 g boter,
- olijfolie,
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Kruid de tongfilets met peper en zout,rol ze op en prik ze vast.
Kook de kriekaardappelen beetgaar in gezouten water.
Bereiding:
Champignonpuree: hak de champignons fijn in e cutter. Snipper 4 sjalotjes fijn, stoof ze even in olijfolie en bedek ze dan met de gehakte champignons. Laat stoven tot alle vocht verdwenen is en werk af met 1 dl room.
Pocheer de tongfilets gaar (2 min.) in de visfumet, haal de tongfilets uit en kook de visfumet tot 1/3 in.
[color=blue:35018a4910]- Witte-wijnsaus:[/color:35018a4910]
snijd de resterende sjalot fijn en smoor ze in de witte wijn. Voeg de ingekookte visfumet toe en laat inkoken tot sausdikte. Werk af met 1 dl room en 30 g boter. Breng op smaak met peper en zout.
Giet een sausspiegel op het bord. Schik in het midden de champignonspuree en langs de rand afwisselend de tongrollejes en een aardappel. Versier met peterselie. Variatie: kan ook met pladijs en wijting... |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|