laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 forellen
    2 sinaasappels
    100 gram boter
    1 eetlepel kerriepoeder
    zonnebloemolie of olijfolie
    2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
    peper en zout
  bereiding:
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel. Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries. Verwarm de grill voor. Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek ze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen. Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes. Lekker met een frisse groene salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats