Theeramisu met gember |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 à 6 personen:
10 bolletjes gember op siroop
50 gram melkchocolade
¼ liter slagroom
4 eetlepels suiker
250 gram mascarpone
2 eetlepels krenten
1 dl gembersiroop
2 eetlepels citroensap
2 dl sterke citroenthee
24 langevingers
blaadjes munt of citroenmelisse
1 hoge (liefst vierkante) schaal met een inhoud van ruim 1 liter |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Hak 8 gemberbolletjes in kleine stukjes en snijd vervolgens 2 gemberbolletjes in plakjes voor garnering. Hak de chocolade eveneens in stukjes. Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel de mascarpone, de gehakte gemberbolletjes en de krenten erdoor. Meng de gembersiroop en het citroensap door de thee.
Bereiding:
Doop 8 langevingers in de thee en bedek hiermee de bodem van de glazen schaal. Schep er 1/3 van de gembermascarpone op en ga verder met nog 2 langevinger- en 2 mascarponelagen. Bestrooi hierna de bovenste mascarponelaag met de fijngehakte chocolade en zet de theeramisu ruim 3 uur in de koelkast. Garneer met gember- en muntblaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|