laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Theeramisu met gember
  ingrediënten:
    Voor 4 à 6 personen:

    10 bolletjes gember op siroop
    50 gram melkchocolade
    ¼ liter slagroom
    4 eetlepels suiker
    250 gram mascarpone
    2 eetlepels krenten
    1 dl gembersiroop
    2 eetlepels citroensap
    2 dl sterke citroenthee
    24 langevingers
    blaadjes munt of citroenmelisse
    1 hoge (liefst vierkante) schaal met een inhoud van ruim 1 liter
  bereiding:
    Voorbereiding:
Hak 8 gemberbolletjes in kleine stukjes en snijd vervolgens 2 gemberbolletjes in plakjes voor garnering. Hak de chocolade eveneens in stukjes. Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel de mascarpone, de gehakte gemberbolletjes en de krenten erdoor. Meng de gembersiroop en het citroensap door de thee.

Bereiding:
Doop 8 langevingers in de thee en bedek hiermee de bodem van de glazen schaal. Schep er 1/3 van de gembermascarpone op en ga verder met nog 2 langevinger- en 2 mascarponelagen. Bestrooi hierna de bovenste mascarponelaag met de fijngehakte chocolade en zet de theeramisu ruim 3 uur in de koelkast. Garneer met gember- en muntblaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats