laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ciabattacrostini met rauwe ham en kruidige perensa
  ingrediënten:
   

    1 grote rijpe peer
    1 limoen of een halve sinaasappel
    1 eetlepel walnootolie
    1 eetlepel fijngeknipte bieslook
    2 eetlepels verse basilicum
    zout
    versgemalen zwarte peper
    snufje pimentpoeder
    100 g rauwe (parma of serrano) ham
    2 ciabattabroodjes met walnoten
  bereiding:
    Schil 1 grote rijpe peer en snijd hem in kleine blokjes. Meng de peer in een kom met het sap en de rasp van 1 limoen of een halve sinaasappel, 1 eetlepel walnootolie, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook en 2 eetlepels verse basilicum in reepjes en breng de salsa op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder. Snijd 100 g rauwe (parma of serrano) ham in brede repen. Snijd 2 ciabattabroodjes met walnoten in plakjes, bestrijk ze met walnootolie en rooster ze in een hete grillpan knapperig met mooie bruine strepen. Schep op elke crostini een lepel perensalsa en drapeer er enkele repen ham op. Leg de crostini op een schaal.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats