|
|
|
Kip in witte wijn |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 braadkip
- 25 cl droge witte wijn
- 1 dl cognac
- 150 gr spekblokjes
- 250 gr champignons sausbindmiddel
- 1,5 dl room
- laurier
- tijm
- p&z
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Snij de kip in stukken. daags voordien:verhit klontje boter en laat de spekblokjes op een matig vuur bakken doe de spekblokjes uit de pan en kleur de stukken kip goudbruin besprenkel met cognac en witte wijn kruid met laurier,tijm,p&z dek af en laat 1 uur gaar worden
Bereiding:
de dag zelf heb je nog een 20'werk verhit 1 lepel boter en doe er de in 4 gesneden champignons bij,kruid met p&z en laat al roerend 5 ' stoven verwijder het gestolde vet van de kipbereiding en verwarm op een zacht vuur voeg de laatste minuten de champignons en hun kookvocht bij de kip,voeg er room bij en bind lichtjes de saus.
lekker met aardappelgratin of kroketjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|