laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brabantse peperkoek
  ingrediënten:
   

    1 pak kruidkoekmix van koopmans
    1 3/4 koude melk
    1/4 thl gemberpoeder
    1/4 thl anijspoeder
    1/4 thl kaneelpoeder
    1 el honing
  bereiding:
    Voeg de gemberpoder, de anijspoeder en de kaneelpoeder toe aan de kruidkoekmix, voeg al roeren de melk en de honing toe.

Kneed het geheel tot een taai deeg, en doe dit in een cakevorm.

Bak de peperkoek iets onder het midden van de oven op 170°C in 50 minuten gaar en bruin.

Haal de koek uit de oven en laat hem even staan alvorens op een rooster te storten

Variatie: vervang de honing door heldere siroop en voeg 50 gr rozijnen toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats