Tomatensaus met rode wijn en fijne groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 100 g ham (gekookt of rauw)
- 3 wortelen
- 3 stengels groene selder
- 1 dl rode wijn
- 1 blokje runderbouillon
- 70 g tomatenpuree
- 400 g tomatenstukjes
- 1 eetl. olijfolie
- peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Laat de in stukjes gesneden selder en de in blokjes gesneden wortelen 2 min. stoven in 1 eetl. olijfolie.
Leng aan met de rode wijn en 1 dl water. Voeg de tomatenstukjes, het bouillonblokje en de tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de in reepjes gesneden ham toe.
Laat de saus afgedekt verder sudderen gedurende 30 à 35 min.. Breng op smaak met peper en zout. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |