laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zweedse gehaktballetjes
  ingrediënten:
   

    500 rundergehakt
    6 eieren
    zout
    peper
    tijm
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    1 uit, geraspt
    ½ theelepel bakpoeder
    6 eetlepels olie
  bereiding:
    Klop de eierdooiers enkele minuten met een handmixer. Maak het gehakt hiermee aan, samen met zout, peper, tijm, peterselie, ui en bakpoeder en meng er tenslotte de zeer stijf geslagen eiwitten door.
Verhit de olie in een kleine braadpan en schep daarin telkens een lepel van het gehakt. Laat dit opblazen en keer de balletjes om als de randen bruin zijn. Laat ook de andere kant bakken.

Geef deze balletjes met gebakken aardappelen en sla of als borrelhapje op toast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats