Roergebakken biefstukreepjes met groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gram biefstukreepjes
1 eetlepel paprikapoeder
1 fijngesneden teentje knoflook
½ in kleine ringetjes gesneden Spaanse peper (zonder zaadjes)
200 gram in vieren gesneden champignons
300 gram roerbakgroenten
6 kerstomaatjes
3 eetlepels Japanse sojasaus
1 glas droge sherry
wat peper en zout
4 eetlepels maïsolie (om te bakken) |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de biefstukreepjes met paprikapoeder en wat peper en zout. Verhit de helft van de maïsolie in de wok en bak hierin om en om de biefstukreepjes in twee keer goudbruin en krokant (niet doorbakken!). Houd de reepjes apart en doe de overige olie in de wok. Als de olie ietwat begint te walmen, dan kunnen de groenten, knoflook, Spaanse peper en champignons in de wokpan en kan kort worden roergebakken. Blus het geheel af met de sherry en doe dan de sojasaus erbij. Laat heel even sudderen, waarna het vlees en de tomaatjes kunnen worden bijgevoegd. Laat het geheel even doorkoken en breng het op smaak met wat peper en zout. Serveer direct met bijvoorbeeld een combinatie van witte rijst en rettichsalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|