|
|
|
Gevulde pannekoeken |
|
ingrediënten: |
|
|
[list]
150 gr volkorenmeel
1 groot ei
3 dl magere melk
1 1/2 eetlepel vetstof
300 gr spinazie
7 plakjes magere smeltkaas
(1 snuifje zout), peper en nootmuskaat |
|
bereiding: |
|
|
Klop het ei los en neem de helft voor de pannekoeken.
Maak een luchtig beslag van het meel, het halve ei en de melk (waarvan 3 eetlepels afgehouden worden).
Bak hiervan in de vetstof 4 pannekoeken aan één kant.
Kook de gewassen spinazie +/- 10 minuten in ruim water.
Laat even uitlekken en hak de spinazie grof.
Snijd de plakjes kaas in stukjes en meng ze onder de spinazie met wat (zout), peper en nootmuskaat.
Verdeel de vulling over de vier pannekoeken en rol deze op.
Leg ze in een ovenschotel.
Klop de rest van het ei met de overgehouden melk en wat peper (en zout).
Giet dit mengsel over de pannekoeken.
Zet de schotel in een hete oven gedurende 30 minuten.
Dien onmiddellijk heet op.
TIP :
Twee gevulde pannekoeken kunnen gebruikt worden in plaats van een avondmaal, bv. 120 gr brood gesmeerd en 1 portie mager beleg. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|