laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Flantaart
  ingrediënten:
    Voor 2 zoete taartbodems :

    250 gr witte bloem
    10 gr minarine
    1 ei
    1 eiwit
    25 gr bakbestendige zoetstof (vb Prodia)
    130 ml lauwe melk
    4 gr zout
    7 gr droge gist of 15 gr verse gist

    Voor de vulling (voor 1 taart)
    500 ml magere melk
    3 eidooiers
    3 eiwitten
    80 gr bakbestendige zoetstof (vb Prodia)
    250 gr zelfrijzende bloem
  bereiding:
    meng alle grondstoffen
kneed het deeg, maar gebruik niet te veel bloem en kneed goed uit
laat het deeg 30 minuten rusten bij kamertemperatuur onder een drog! e doek (de voorrijs)
halveer, rol één deeghelft uit en leg ze in de taartvorm (hoge rand, O 30 cm)
druk met een deegrestje aan zodat het deeg mooi de vorm van de taart aanneemt
verwijder de randen en laat het deeg narijzen.

Draai de taart na het bakken om op een taartrooster
Laat ze zo afkoelen tot het roostermotief duidelijk zichtbaar is.

Bereiding van de vulling :
Meng de melk met de eidooiers en de zoetstof
Voeg de gezeefde bloem toe
Klop het eiwit niet te vast op en spatel door het mengsel
Vul de taartvorm met het flanmengsel en laat gedrurende 20 minuten rijzen vooraleer te bakken.

Bakken : in een voorverwarmde oven van 180°
Baktijd : 40 minuten

dit recept komt uit : “Bakken zonder suiker “ van Peter Balcaen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats