Zoete rijst met ananas en komkommer in suiker-kane |
|
ingrediënten: |
|
|
1 ananas
1/4 komkommer
75 gram dessertrijst
3/4 liter melk
1 vanillestokje
zout
2 theelepels vanillesuiker
1 theelepel olie
2 eetlepels gepelde amandelen
50 gram boter
6 eetlepels bruine suiker
3 theelepels kaneel |
|
bereiding: |
|
|
Verwijder de schil van de ananas. Snijd een stuk van de boven- en onderkant. Snijd de ananas in de breedte in dikke plakken. Vang het sap op. Snijd de kern uit de plakken. Snijd de geschilde komkommer in blokjes.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in melk waaraan een snuifje zout en een vanillestokje worden toegevoegd. Haal het merg uit het vanillestokje en roer het door de melk. Bewaar het vanillestokje. Roer vanillesuiker door de rijst.
Verwarm de olie in een kleine pan en bak hierin de amandelen aan beide zijden lichtbruin. Smelt in een sauspan de boter en roer de suiker erdoor. Voeg ongeveer 4 eetlepels water en het kaneelpoeder toe. Roer tot er een siroopachtige saus ontstaat. Doe de stukjes komkommer in de saus en roer even om. Leg in het midden van de borden een schep lauwe rijst. Leg de ananasplakken schuin tegen de rijst aan. Schep komkommerstukjes er omheen. Giet de bruine saus over rijst en ananas. Garneer het gerecht met de vanillestokjes en met amandelen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|