laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamskoteletjes met jonge tuinkruidenwijnjus
  ingrediënten:
   
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bieslook (fiijngeknipt, vers of diepvries)
  • 1 eetlepel kervel (fijngehakt, vers of diepvries)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel salie (fijngehakt, vers of diepvries)
  • 1/2 deciliter rode wijn
  • 12 lamskoteletten
  • 40 g boter
  bereiding:
    Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het droog met keukenpapier
Laat de boter in een ruime koekenpan lichtbruin worden en wacht tot het schuim bijna is weggetrokken. Schroei de koteletjes in de hete boter op een hoog vuur aan beide kanten snel dicht. Braad de koteletjes in 6-7 minuten op een matig/hoog vuur bruin en gaar. Keer ze geregeld
Bestrooi de koteletjes na het bakken met zout en peper en neem ze uit de pan en houd ze warm
Roer de tomatenpuree door het braadvet en laat het mengsel 1 minuut pruttelen
Giet de wijn erbij, voeg de kruiden toe en laat de jus 2 minuten koken. Roer de mosterd door de jus en voeg zout en peper naar smaak toe.

Lekker met een stamppotje van 1 1/2 kg gekookte aardappelen met 500 g fijngesneden rauwe raapsteeltjes, een klontje boter, een lepeltje mosterd en 150 g uitgebakken met spekjeblokjes erdoor.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats