laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelsalade met dille
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600 g vastkokende aardappels
    zout
    1 prei
    10 cocktailaugurken (zuur)
    1 grote appel
    1 bekertje zure room (125 ml)
    1 eetlepel mosterd
    1 zakje verse dille (15 g)
    versgemalen peper
  bereiding:
    Aardappels schillen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 5-8 minuten beetgaar koken. Intussen witte en lichtgroene deel van prei in dunne ringen snijden, in zeef wassen en goed laten uitlekken. Augurken in plakjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden. In schaal zure room met 2 eetlepels augurkenvocht en mosterd tot dressing roeren. Dille erboven fijn knippen. Appel, prei en augurk erdoor scheppen. Aardappels afgieten, hierbij 1/2 dl kookvocht opvangen. Aardappel met kookvocht door dressing scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Minstens 1 uur laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats