laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsvleesspiesen met tomaat en paprika
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 ui
    zout
    1/2 citroen
    500 g lamsfiletlapjes of lamsbout zonder been
    2 1/2 eetlepel olijfolie
    3 theelepels gedroogde tijm
    versgemalen zwarte peper
    1 groene paprika
    1 gele paprika
    8 cherrytomaatjes
  bereiding:
    Ui pellen en raspen. In zeef boven kom ui bestrooien met zout en vocht eruit drukken. Citroen uitpersen. Vlees in blokjes van ca. 4 cm snijden. Vlees in schaal doen en sap van ui en citroen en 2 eetlepels olie erover schenken. Bestrooien met tijm en peper. Alles door elkaar scheppen en vlees afgedekt ca. 2 uur in koelkast zetten. Paprika's wassen, schoonmaken en elk in 8 stukken snijden. Cherrytomaatjes wassen.

Grill voorverwarmen op hoogste stand (of barbecue aansteken). Vlees, tomaatjes en blokjes paprika om en om aan spiesen rijgen. Bestrijken met rest van olie. Spiesen in ca. 6 minuten onder hete grill bruin en gaar bakken, af en toe keren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats