Lamsvleesspiesen met tomaat en paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 ui
zout
1/2 citroen
500 g lamsfiletlapjes of lamsbout zonder been
2 1/2 eetlepel olijfolie
3 theelepels gedroogde tijm
versgemalen zwarte peper
1 groene paprika
1 gele paprika
8 cherrytomaatjes |
|
bereiding: |
|
|
Ui pellen en raspen. In zeef boven kom ui bestrooien met zout en vocht eruit drukken. Citroen uitpersen. Vlees in blokjes van ca. 4 cm snijden. Vlees in schaal doen en sap van ui en citroen en 2 eetlepels olie erover schenken. Bestrooien met tijm en peper. Alles door elkaar scheppen en vlees afgedekt ca. 2 uur in koelkast zetten. Paprika's wassen, schoonmaken en elk in 8 stukken snijden. Cherrytomaatjes wassen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand (of barbecue aansteken). Vlees, tomaatjes en blokjes paprika om en om aan spiesen rijgen. Bestrijken met rest van olie. Spiesen in ca. 6 minuten onder hete grill bruin en gaar bakken, af en toe keren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|