laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghettini met spekjes, paprika's en zwarte olijv
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    400 g spaghettini
    250 g gerookt spek (in reepjes)
    1200 g tomatenstukjes (blik)
    150 g paprikamix (diepvries)
    15 zwarte olijven
    2 sjalotten
    2 teentjes look
    gemalen parmezaan
    3 eetl. olijfolie
    kruiden:

      1,5 eetl. basilicum
      tijm
      laurier
      zwarte peper
      zout
  bereiding:
    Laat 3 eetl. olijfolie warmen in een ruime kookpan. Stoof er de reepjes spek in op een zacht vuur. Let op dat ze niet uitdrogen. Voeg de knoflookteentjes en de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de diepgevroren paprikasnippers en de gepelde tomaten. Kruid met zwarte peper, zout, een takje tijm, een blaadje laurier en 1,5 eetl. basilicum. Goed roeren.

Laat afgedekt 20 min. sudderen op een zacht vuur. Werk af met zwarte olijven en proef eens, zodat u eventueel nog kunt bijkruiden.

Intussen kookt u de spaghettini 6 à 8 min. in 4 L lichtgezouten kokend water. Laat de pasta uitlekken.

Serveer de spaghettini in diepe borden en lepel er de speksaus over. Geef er Parmezaanse kaas bij.

Om dit gerecht nog typischer te maken, kunt u er ansjovisfilets en/of kappertjes bijgeven of ze toevoegen aan de saus, op het einde van de bereidingstijd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats