laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 citroenmousse
  ingrediënten:
    7 dl slagroom
2 dl droge witte wijn
3 eetlepels bruine suiker
3 stuks eiwit
2 citroenen
1/2 sinaasappel
  bereiding:
    rasp de sinaasapel- en citroenschillen en pers de citroenen uit. Doe het citroensap met de helft van de wijn en de suiker in een pan. Verhit alles langzaam tot de suiker is gesmolten. Roer er af en toe in. Neem de pan van het vuur, voeg citroen en sinaasappelrasp toe en de rest van de wijn. Roer het er goed doorheen en laat alles afkoelen (niet in de ijskast). Klop de slagroom stijf en meng het wijnmengsel er goed door. Klop de eiwitten stijf en schep ze door de wijnsaus. Verdeel het mengsel over vier hoge glazen en laat deze 45 min. in de koelkast staan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats