|
|
Snijd 1 aubergine, 1 courgette, 1 gele paprika, 1 rode ui en 3 tomaten in grove stukken en meng ze in een bakblik of lage ovenschaal met 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak en rooster ze onder een hete grill in 8-10 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep ze regelmatig om. Snijd een Turks brood of een Marokkaanse pide overlangs open. Beleg de onderkant met 100 g chorizo en 100 g jongbelegen kaas in plakken. Verdeel de geroosterde groenten en 50 g zwarte olijven zonder pit, in grove stukken gehakt erover en leg de bovenkant van het brood erop. Bestrijk dit met olijfolie en strooi er wat chilipoeder over. Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200 °C in 15 minuten knapperig bruin.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 15 minuten in de oven |