|
|
|
koffiecroissants |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kopje walnoten
120 gram bruine suiker
1 eetlepel sterke, zwarte koffie
2 theelepels vanillesuiker
1 blikje croissants uit de koeling (8 stuks)
3 eetlepels gesmolten boter of margarine
blender
|
|
bereiding: |
|
|
Hak de walnoten fijn in de blender en voeg er de bruine suiker, koffie en vanillesuiker aan toe.
Mix even totdat alles goed gemengd is.
Smelt de boter of margarine.
Verdeel het croissantdeeg in 8 stukken en kwast de croissants in met de gesmolten boter.
Doe op elke croissant een tl walnotenvulling en verdeel het gelijkmatig over het deeg.
Rol de croissants op, te beginnen bij het meest brede gedeelte en breng vervolgens in model tot een croissant.
Bak de croissants 12-14 minuten in een oven van 250°C, of totdat ze goudbruin zijn.
Bestrooi de croissants met poedersuiker nadat ze zijn afgekoeld. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|