laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenvleugeltjes in cognac
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:

    16 kippenvleugeltjes
    eventueel zout, peper
    3 teentjes knoflook
    1 grote ui
    24 druiven (200 g)
    0.5 dl Dieet Olie
    tijm
    rozemarijn
    1 glaasje cognac
    15 g Vloeibare boter
    fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Wrijf de kippenvleugeltjes in met zout en peper.
Pel de teentjes knoflook.
Pel en snipper de ui.
Pel de druiven.
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kippenvleugeltjes samen met de (hele) teentjes knoflook, ui, tijm en rozemarijn naar smaak tot ze goudbruin zijn.
Giet de olie uit de pan, voeg de cognac en Becel Bak en Braad Vloeibaar toe en warm het geheel nog 5 minuten door.
Bestrooi met de peterselie en de druiven.
Laat het gerecht enige minuten rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.


Serveer de kippenvleugeltjes met een frisse salade en gepofte aardappels.

Voedingswaarden:
Energie: 428 kCal
Energie: 1790 kj
Vet totaal: 29 gram
Koolhydraten: 12 gram
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats