laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bananenijs
  ingrediënten:
   

    300 gram rijpe bananen
    130 gram fijne kristalsuiker
    sap van een kleine citroen
    1 eierdooier
    1 deciliter slagroom
    3 deciliter volle melk
  bereiding:
    Pureer de bananen samen met de eierdooier, de suiker en het citroensap.
Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk (slagroom dus niet opkloppen).
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat dit 45 minuten draaien.
Laat het ijs hierna nog in 3 uur goed invriezen in de diepvriezer.

Indien je geen ijsmachine hebt: doe het mengsel in een diepvriesdoos en laat het in 4 uur tijd goed bevriezen.
Prak in deze 4 uur elk uur het ijsmengsel goed door elkaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats