laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 De enige echte duitse apfelstrüde
  ingrediënten:
    Nodig:

  250 gr bloem
  beetje zout
  2 eieren
  2 el olie
  75 gr rozijnen
  2 el rhum
  1 kg appels (vb. cox oranges)
  75 gr blanke amandelen
  75 gr suiker
  1 thl kaneel
  poedersuiker
  bereiding:
    De bloem en zout zeven. De eieren, olie en 1 deciliter water toevoegen. Dit tot een soepel deeg kneden (zonodig nog 1eetl, water toevoegen) Het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten laten rusten.
De rozijnen in een kom doen en de rum erover schenken. De appels schillen en in kleine stukjes snijden. De amandelen grof hakken. De appels, rozijnen met rum, de amandelen, suiker en kaneel door elkaar mengen en dit ongeveer 15 minuten laten intrekken.
De oven voorverwarmen op 175 graden, de bakplaat invetten. Een theedoek bestuiven met bloem. Hierop het deeg uitrollen tot een zeer dunne lap (35 maal 45).
Met een kwastje de bloem van het deeg vegen. Beetje boter smelten en het deeg ermee bestrijken. Het appelmengsel over het deeg verdelen en het deeg, met behulp van de theedoek, vanaf de lange kant oprollen, de korte kant naar binnen omslaan. De strudel met de naad naar beneden op de bakplaat leggen en bestrijken met gesmolten boter. In het midden van de oven de strudel in ongeveer 1 uur lichtbruin en gaar bakken. Tussentijds enkele malen bestrijken met de gesmolten boter. De strudel tot lauw laten afkoelen en betrooien met poedersuiker.
Deze warme appelstrudel met slagroom is heerlijk bij een kopje koffie,
maar is ook zeer geschikt als dessert met een bolletje
vanilleijs en slagroom natuurlijk ook warm serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats