laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Streuseltaart met pruimen en peertjes
  ingrediënten:
    Nodig:

    kruimeldeeg :

      150 g bloem
      100 g boter
      50 g suiker
      1 eierdooier
      snuifje zout


    2 peren
    125 g gedroogde pruimen
    80 g kristalsuiker
    160 g amandelpoeder
    60 g patisseriebloem
    5 g zout
    200 g boter
    1 snuifje bakpoeder
    poedersuiker

    vanillepudding:

      3 afgestreken eetlepels vanillepoeder
      3,5 dl melk
      4 eetlepels suiker
  bereiding:
    kruimeldeeg
bloem + suiker + zout mengen
de in stukjes gesneden boter in het mengsel strooien
1 eierdooier toevoegen
alles zeer vlug vermengen
1,5 uur laten rusten
kort kneden en uitrollen

rol de kruimeldeeg uit en duw in de taartvorm
prik met een vork
neem een beetje melk, voeg de vanillepoeder + de suiker erbij, loskloppen
de rest van de melk koken, koud papje toevoegen
roerend aan de kook brengen
smeer de nog hete pudding uit over het deeg in de taartvorm
schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes
stoof de plakjes peer en de pruimen even aan in wat boter op een zacht vuurtje
leg de stukjes fruit op de pudding en laat de rand vrij

streusel
meng hiervoor de suiker, amandel poeder, de bloem en het zout
smelt de boter, giet de gloeiend hete boter over het streusel mengsel, zodat er een fijne, brokkelige massa ontstaat
laat het mengsel in de koelkast goed afkoelen en op stijven
strooi het streuselmengsel, zodra het goed koud geworden is, over de vruchten
bak de taart gedurende ongeveer 20 minuten in de oven op 170°C
haal de taart uit de oven, haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster
werk af met bloemsuiker
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats