laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brandnetel-kaastaart
  ingrediënten:
    Nodig:

    200 g tarwemeel (gezeefd),
    100 g boter,
    zeezout,
    1/2 L water,
    500 g Heirler kwark,
    100 g brandnetelblaadjes,
    2 eieren,
    3 el fijngehakte bieslook,
    kruidenzout,
    50 g Ardenner geraspte kaas.
  bereiding:
    Bereid eerst het deeg. Doe het meel en zout in een kom. Snij de koude boter in kleine stukjes en knijp die door het meel. Voeg water toe. Meng alles goed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de ijskast. Olie de bakvorm lichtjes in. Bestrooi deegrol en werkvlak met meel. Rol het deeg uit tot een dunne (ongeveer 3 mm) lap en bekleed de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem om blaasvorming te voorkomen. Roer de kwark, de gekneusde netels, de eieren, het bieslook en de geraspte kaas door elkaar. Schep de vulling in de taartvorm. Bak de taart in een voorverwarmde oven (180 tot 200°C) in 25 tot 30 min.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats