geroosterde schouderkarbonades |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 grote schouderkarbonades, die elk ruim 3 cm dik zijn
voor de marinade:
1 geperst teentje knoflook
1 geraspte schil en het sap van 1 citroen
1 eetlepel tijmblaadjes
½ theelepel honing
4 eetlepels olijfolie
wat zout en wat peper |
|
bereiding: |
|
|
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Snijd de vetrand van het vlees regelmatig in en wrijf de marinade in het vlees. Laat vervolgens het vlees ruim 2 uur in de koelkast marineren. Gril of rooster de karbonades dan in de oven resp. op de barbecue in pakweg 10 minuten gaar. Keer het vlees op de barbecue regelmatig om en bestrijk het (ook in de oven) tussentijds met de marinade. Snijd tot slot de karbonades voor het serveren in stukken en serveer ze met bijvoorbeeld gebakken krielaardappeltjes en gemengde sla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|