 |
|
 |
Gevulde pasteitjes met ragout van krab met champig |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig voor 4 personen:
4 pasteitjes
1 blik krab van ca 200 g
200 g champignons
vetstof
een geutje citroensap
2 eetlepels bloem
½ dl madera
1 eierdooier
1 dl room
4 plukjes peterselie
peper, zout |
|
bereiding: |
|
|
laat de krab uitlekken, maar vang het sap op
trek het krabbe-vlees in stukjes
was of borstel de champignons, reinig ze indien nodig
snij ze, naargelang hun grootte, in 4 of in 8 stukjes
laat een klontje vetstof smelten
doe er de champignons in met een geutje citroensap
kruid met peper en zout
laat de champignons stoven (onder deksel, vocht is nodig)
laat in een steelpan de 10 g vetstof smelten
voeg de bloem ineens en al roerend toe
laat eventjes doorkoken
leng aan met het krabbe-vocht en het vocht van de champignons
roer tot je een glad gebonden saus bekomt
voeg er de krab en de champignons bij
laat eventjes doorkoken
breng op smaak met madera, peper en zout
klop de eierdooier los met room
werk hiermee de saus af
opgelet! laat de saus niet meer doorkoken
zet de pasteitjes 5 à 10 minuten in de oven op 150°C tot ze warm zijn
vul de warme pasteitjes
garneer met een plukje peterselie
dien warm op |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|