|
|
|
Gebakken kabeljauw met geprakte aardappel en andij |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig voor 4 personen:
800 g kleine aardappelen
zout, peper
5-6 el olijfolie
250 g andijvie, in dunne reepjes
4 dikke stukken kabeljauwfilets à 150 g
1-2 el balsamico-azijn |
|
bereiding: |
|
|
Kook de aardappelen in circa 20 min. gaar in kokend water met zout. Giet de aardappelen af en doe ze samen met 2-3 el olijfolie terug in de pan. Druk de aardappelen met de achterkant van een vork voorzichtig tegen de wand van de pan, zodat de aardappelen wat stuk gaan, maar nog lekker grof blijven. Schep de andijvie door de aardappelen en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi intussen de vis met zout en peper en bak de filets in 4-5 min. lichtbruin en gaar in 3 el olijfolie. Serveer de vis in plakken gesneden met de aardappelen met andijvie. Druppel het bakvocht van de vis en wat azijn om en over het gerecht.
De aardappelen worden niet echt tot puree gemaakt, maar licht geprakt met een vork tegen de rand van de pan.
Bereidingstijd: 30 minuten
Kcal p.p.: 358 |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|