laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Risotto met verse paddestoelen
  ingrediënten:
    Bereidingstijd: 30 minuten


Nodig voor 4 personen:

    2-3 el olijfolie
    125 g verse cantharellen of champignons, in stukjes
    zout, peper
    50 g boter of margarine
    2 sjalotjes, fijngesneden
    250-300 g arboriorijst (risottorijst)
    1 1/2 dl droge witte wijn
    1-1 1/2 liter kokende groente
    50-100 g verkruimelde verse geitenkaas
    75-125 g kleine rucolablaadjes of verse spinazieblaadjes
  bereiding:
    Verhit 1-2 el olie en bak hierin de paddestoelen met een snufje zout 5-7 min. onder regelmatig roeren. Zet de paddestoelen apart. Verhit 1 el olie met 25 g boter in een wijde pan met dikke bodem en bak hierin de sjalotjes 3-4 min. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Schenk dan in gedeelten (circa 11/2 dl per keer), onder voortdurend roeren, de hete bouillon in de pan. Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handelingen tot de bouillon is opgebruikt (houd 4 el achter) en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet, maar is wel gaar). Dit duurt ongeveer 20 min. Neem de pan van het vuur en roer er 4 el bouillon, 25 g boter, de paddestoelen, de geitenkaas en rucola door. Breng op smaak met zout en peper.

Ook lekker met gedroogde paddestoelen
In plaats van verse paddestoelen kunt u ook gedroogde gebruiken. Neem dan 40 g gedroogde paddestoelen (boleten, cantharellen of morilles) en week ze circa 30 min. in ruim heet water. Laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes. Bak ze zoals in het recept beschreven staat. Gooi het weekvocht niet weg, dat heeft heel veel smaak. Zeef het weekvocht door een doek en gebruik het in de risotto.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats