laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spinazie roqueforttaart
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:

    6 plakjes diepvriesbladerdeeg
    1 eetlepel vloeibare magarine
    5 eieren
    1 bekertje crème fraîche
    peper en zout
    75 gram verse spinazieblaadjes
    100 gram roquefort
    20 gram pijnboompitten
    paar spinazieblaadjes om mee te garneren
    kerstomaatjes
  bereiding:
    Laat het bladerdeeg ontdooien. Rol er een grote ronde deeglap van. Gebruik daarbij wat bloem, zodat het deeg niet aan de ondergrond blijft plakken. Vet een quichevorm van Ø 26 centimeter met de vloeibare margarine in.
Leg de lap in de vorm en druk hem goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren los, roer de crème fraîche erdoor en breng hem op smaak met peper en zout. Hak de spinazie fijn en schep die door het eimengsel.
Zorg dat de roquefort koud is, zodat het makkelijker is om er stukjes van te snijden of de kaas te verbrokkelen. Schenk het eimengsel in de deegvorm en verdeel de kaas erover. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over het eimengsel. Bak de taart circa 30 minuten in een op 220ºC voorverwarmde oven.

serveertips :
De taart kan zowel warm als koud gegeten worden. Garneer de taart met een paar blaadjes verse spinazie en een kerstomaatje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats