laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krachtige wildsaus
  ingrediënten:
    Nodig:

    1 dl frambozenazijn of rodewijnazijn
    1 sjalot
    takje tijm
    ½ dl cognac
    1 el veenbessengelei
    1 dl rode wijn
    2 dl wildfond
    2 dl kalfsjus
    50 g ijskoude boter
  bereiding:
    Deglaceer de braadpan van het vlees met 1 dl azijn. Voeg een versneden sjalot, takje tijm, ½ dl cognac, 1 eetlepel veenbessengelei en 1 dl rode wijn toe en laat alles twee derde inkoken.
Voeg vervolgens 2 dl wildfond, 2 dl kalfsjus toe en laat tot de helft inkoken.
Zeef de saus en klop van het vuur op met 50 g ijskoude boter. Kruid met zout en peper van de molen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats