|
|
|
Eend in de Römertopf |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 tamme eend ca. 1 1/2 kg
- zout
- witte peper uit de molen
- 1 tl verse tijmblaadjes
- 2 teentjes knoflook, door de pers.
- 4 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
- 12 groene olijven, ontpit
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 4 bosuitjes
- 1 dl. gevogelte bouillon
|
|
bereiding: |
|
|
Leg de Römertopf eerst tien minuten in ruim koud water. Maak de eend droog en wrijf hem van binnen en van buiten in met een mengsel van zout, peper, tijm en knoflook. Schep de tomaten, olijven, rode paprika, bosuitjes en de fonds door elkaar in een kom. Voeg er wat zout en peper aan toe. Verdeel alles over de bodem van de römertopf. Leg de eend erop. Sluit de pot met de deksel. Plaats de pot iets onder het midden in de koude oven. Sluit de ovendeur en stel de oven in op 225°C. Reken op een oventijd van 2 uur. Neem tijdens de laatste vijf minuten het deksel weg. Hierdoor kan de eend nog wat kleur krijgen. Neem de eend uit de pot en verdeel hem in het gewenste aantal stukken. Leg ze op een voorverwarmde schaal. Schep de groenten er rondom. Schenk het stoofvocht er door een zeefje door. Geef er gekookte aardappelen, aardappelpuree of een Italiaanse pasta bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|