laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met scampi's en aubergine
  ingrediënten:
    Voor 2 personen
    :
    200 g scampi’s
    200 g aubergine
    20 g zwarte, ontpitte olijven
    2 teentjes knoflook
    10 kappertjes
    3 ansjovisfilets
    3 el olijfolie
    2 el tomatencoulis
    200 g pasta (rigatoni of penne)
    enkele blaadjes basilicum
    40 g oude pecorino, vers geschaafd
  bereiding:
    De pasta in gezouten water al dente koken. Het water afgieten en de pasta warm houden. Het water van de aubergines afgieten en de blokjes drogen in keukenlinnen of in keukenpapier. De blokjes aubergine bakken met een teen geperste knoflook in een pan met olijfolie. De tomatencoulis, de fijngehakte ansjovisfilets, de kappertjes en de doormidden gesneden olijven toevoegen. Kruiden met peper en zout naar smaak en alles vijf minuten laten stoven. De scampi’s uit hun jasje halen en de staarten met een teen geperste knoflook vijf minuten bakken in olijfolie. Kruiden met zout en peper. De pasta, aubergine en scampi’s mengen. De bereiding versieren met een blaadje basilicum en aan tafel bestrooien met schaafsel van pecorinokaas
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats