|
|
|
Forel met gembersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 kleine forellen
peper, zout
20 gram (1½ eetlepel vloeibare) margarine
4 bolletjes gember met siroop (potje)
1 eetlepel suiker
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels zure room
1 theelepel gemberpoeder
|
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de schoongemaakte forellen met peper en zout. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de vissen in ca. 15 minuten gaar en bruin. Of laat de vis op de barbecue in een visklem gaar worden
Snijd de gember heel fijn. Doe de suiker in een pannetje met een dikke bodem en laat de suiker karamelliseren. Voeg 3 eetlepels water (pas op voor spatten), de gember met siroop en het citroensap toe en laat dit op klein vuur zacht trekken. Roer van het vuur af de zure room door de saus en maak dit op smaak met het gemberpoeder, peper en zout. Geef de saus bij de vis en gepofte aardappelen.
Energiewaarde per persoon : 360 Kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|