laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Speculoosijs met chocolade
  ingrediënten:
   

    1/2 liter melk,
    1/4 liter room,
    4 eigelen,
    150 g suiker,
    100 g donkere chocolade (in stukjes gebroken),
    100 g speculoos (in stukjes gebroken).

    Voor de saus:
    1 dl room,
    100 g donkere chocolade.
  bereiding:
    Breng de melk en de room aan de kook. Klop de eigelen met de suiker tot een bijna witte crème. Vermeng met het melk-room mengsel en roer tot een crème anglaise in een warmwaterbad. Laat afkoelen en laat tot ijsroom draaien in een sorbetrière, samen met de speculoos en de chocolade.

Dien op met een warme chocoladesaus: 100 g chocolade smelten in 1 dl room, eventueel aanlengen met een weinig water.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats