Ragout van wilde eend |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 wilde eend(circa 700 g)
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 50 g buikspek
- 60 gr bleekselderij;wortel; ui
- 1/4 l rode wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 th lepel zout; versgemalen witte peper
- 1 laurierblad
- 1 takje: tijm en rozemarijn
- 1/4 l gevogeltefond
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- versgeraspte Parmezaanse kaas
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
snij het vlees in zo klein mogelijke blokjes
bak het in blokjes gesneden spek uit in de hete olie
voeg de in smalle reepjes gesneden groenten kort mee
Bereiding:
voeg het vlees toe
goed roerend aanbakken
blus met de rode wijn en roer de tomatenpuree erdoor
breng op smaak en laat op een zacht vuur langzaam inkoken
voeg de kruiden en de fond erbij en laat de saus verder inkoken tot ze de gewenste dikte heeft
voor het serveren bestrooien met de fijngehakte peterselie
Geef er een buisjespasta bij en verdeel de ragout erover
parmezaanse kaas apart serveren |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|