laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krieltjes met bacon en room
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    2 sjalotten
    150 gram champignons
    1 eetlepel olie
    400 gram krielaardappeltjes
    peper, zout
    1/2 dl bouillon
    1 dl kookroom
    50 gram bacon
    8 blaadjes basilicum
    citroensap
  bereiding:
    Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein. Wrijf de champignons schoon en halveer ze of snijd grote exemplaren in vieren. Fruit de sjalot in de olie glazig. Voeg de krielaardappeltjes toe met de champignons, peper, zout, de bouillon en de kookroom. Breng dit aan de kook en kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar. Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig. Was de basilicum en snijd de blaadjes klein.
Maak het gerecht op smaak met de basilicum en een drup citroensap. Verkruimel de bacon en strooi de kruimels er over.

Lekker met kropsla met gekookt ei en radijs.

Energiewaarde per persoon : 430 Kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats