|
|
|
Zwaardvis op een groentebedje |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
1 kleine aubergine
2 vleestomaten
1 kleine ui
6 groene olijven zonder pit
1 1/2 eetlepel olie
1 eetlepel suiker
± 2 eetlepels rode wijnazijn
1 blikje maïs
1 eetlepel kappertjes (potje)
2 zwaardvissteaks
peper, zout |
|
bereiding: |
|
|
Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Snijd de olijven in plakjes.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de aubergine, de stukjes tomaat en de olijven toe en bak dit enkele minuten zachtjes. Voeg de suiker, wat azijn, de uitgelekte maïs en de kappertjes toe en laat het geheel enkele minuten zacht sudderen. Bestrijk de vissteaks dun met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en zout. Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbakbodem of in een grillpan of onder de grill in ca. 6 minuten gaar en bruin. Schik de vis op de groente.
Lekker met aardappelpuree.
Energiewaarde per persoon : 330 Kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|