laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Egg and bacon pie
  ingrediënten:
    Nodig voor 2 personen:

    150 gr.bloem,
    75 gr.runvet,
    6 ei,
    100 gr mager rookspek in reepjes,
    50 gr.gehakte peterselie
    1 dl.slagroom,
    1tl.zout
    2 el.water.
    Boterkoek vorm van 26 cm.
  bereiding:
    Verwarm de oven op 225 gr.C.
Schaaf op een grove rasp het vet bij de bloem die U in een kom heb gestort.
Roer met een mes 1 ei,water en zout er bij en kneed vlug een soepel deeg.
Verdeel het in twee gelijke bol letjes.
bestrooi het werkblad met bloem,en rol de bolletjes daarop heel dun uit tot ronde plakken van 32 en 28 cm. middellijn
Beleg de ingevette vorm met de grootste plak,leg de kleine er losjes op en zet het geheel een 30 min. in de koelkast


Verwarm de oven voor.Haal de `deksel`van de deegbak,bestrijk de bodem met losgeklopt ei.
bestrooi hem met reepjes spek,4 losgeklopte eieren,verdeel daar over de peterselie.
Schenk de room erbij,voeg peper en zout naar smaak toe.
Bestrijk nu ook de rand van de deegbak met ei,knip een paar gaatjes in het deksel en leg het over alles heen.
Druk de randen ste vig op elkaar met een vork,
bestrijk de boven kant met ei en bak de pastei in 40 min gaar op de onderste richel van de oven
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats