laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pan Bagat
  ingrediënten:
    Nodig voor 2 personen:

    1 stokbrood (dwars doormidden gesneden)
    1 teen knoflook (in de lengte gehalveerd)
    circa 6 el olijfolie
    8 zachte blaadjes kropsla
    1 tomaat in schijfjes
    1 hard gekookt ei (in schijfjes)
    10 kleine zwarte olijven (ontpit)
    10 plakjes komkommer
    4 tot 6 reepjes groene paprika
    125 g tonijn op olie uit blik (in vlokken verdeeld)
    4 ansjovisfilets op olie (klein gesneden)
    zout en peper naar smaak
  bereiding:
    snij de halve stokbroden overlangs horizontaal aan de zijkant diep in , maar laat ze aan de andere kant aan elkaar zitten
verwijder wat zacht kruim uit het binnenste, zodat een opening ontstaat


wrijf het oppervlak van het brood in met de snijkanten van de knoflook
besprenkel met olijfolie de onderste helft ( 2 el olijfolie); de bovenzijde met 1 el olijfolie
leg op de onderkant 2 blaadjes sla
hierop de tomaat verdelen, het ei, olijven, komkommer en paprika
verdeel hiertussen de tonijn en de ansjovis
bestrooi met wat zout en peper en dek af met 2 blaadjes sla
sluit elke sandwich en verpak hem in aluminiumfolie, waarbij je de vulling goed aandrukt
bewaar 1 à 4 uur op een koele plaats
uit de folie halen en serveren
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats