laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gamba’s op z’n Italiaans
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:

    8 ongekookte niet gepelde gamba’s
    4 dunne plakjes gerookt spek of cerrano ham
    1 dessertlepel maïzena of allesbinder
    2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas
    het sap van een citroen

    Voor de salade:
    100 gram rucola of roquette
    1 eetlepel citroensap
    3 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel balsamico-azijn
    1 theelepel vloeibare honing
    zout en peper

    2 diepe borden
    slakom
    4 kleine schaaltjes
  bereiding:
    verwijder de kopjes van de gamba’s en verwijder het darmkanaal en het pantser met uitzondering van de staartjes.
Was en droog de rucola


Leg de gamba's in een diep bord en besprenkel ze met wat citroensap en voeg wat versgemalen zwarte peper toe.
Doe de geraspte kaas met de maïzena in een diep bord en meng goed.
Schep nu de gamba's voorzichtig door het kaasmengsel en rol er daarna een half plakje spek/ham om.
Houd ze apart in de koelkast.
In de slakom, azijn, citroensap, honing en een snufje zout mengen en al kloppende olie toevoegen en versgemalen peper
naar smaak toevoegen.

Gril de gamba's op een grilplaat of droge koekenpan en 3 à 4 minuten op een matig vuur.
Schep de rucola door de vinaigrette en verdeel de sla over 4 bakjes.
Verdeel de gamba's over de bakjes en serveer direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats