laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 ]Schnippelsuppe
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:

    1 prei
    2 wortels
    500 gram aardappelen
    1 eetlepel boter
    1 ui, gesnipperd
    1 liter vleesbouillon
    1 bosje verse majoraan, fijngehakt
    peper, zout
    125 gram doorregen spek
  bereiding:
    Maak de groenten schoon en was ze.
Schil de aardappelen.
Snijd alles in dunne plakjes.


Verhit de boter en fruit de uien.
Voeg de plakjes groente en aardappel toe, bak ze kort mee en giet vervolgens de bouillon erover.
Breng de soep op smaak met peper, zout en majoraan en laat hem 15-20 minuten zachtjes koken.
Snijd het spek in blokjes en bak dat in een droge koekenpan uit. Roer de spekblokjes voor het opdienen met braadvet en al door de soep.
Bind de soep eventueel nog met een losgeklopt ei.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats