laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Andijvietaart met roquefort en walnoten
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:

    1 kilo andijvie
    25 gram boter
    3 eieren
    1 dl crème fraîche
    30 walnoten grof gehakt
    125 gram roquefort (verkruimeld)
    zout
    versgemalen zwarte peper
    6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
    1 eierdooier (losgeklopt)
  bereiding:
    Oven voor verwarmen op 210°C.
Van andijvie harde nerven verwijderen en andijvie in grove repen snijden.
Andijvie in boter 5-10 min. roerbakken tot andijvie geslonken is en vocht verdampt is.
Andijvie goed laten uitlekken.
Eieren loskloppen met creme fraiche. Noten, roquefort, zout en peper erdoor roeren.
Deegplakjes op elkaar uitrollen tot lap van 25 x 35 cm. Vorm met deeg bekleden.
Andijvie op deeg leggen en eimengsel erover schenken. Randen van deeg met eierdooier bestrijken.
Taart in midden van de oven in circa 30 min. gaar en bruin bakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats